Yksinkertaista valaisua, osa 2

Toinen hyvin yksinkertainen tapa valaista lasiesineitä tapahtuu tumman taustan kautta. Eli kun lasiesineen reunoja pitää korostaa, niin silloin valon blokkaaminen takaa on yksinkertainen tapa tehdä peruskiva kuva.

Edellisessä tekstissä puhuttiin valaisemista kirkkaalla tasovalolla, joka on kohteen takana. Ja tehdään tästä nyt uusi versio eli kuvataan mustalla taustalla. Eli toimitaan niinkuin edellisessä kuvassakin ja laitetaan taustalle kirkas valkoinen tasovalo. Se voidaan tehdä sen välioven ja salaman avulla: valaistaan valkoinen pinta tasaisesti.

Mutta lisätään mukaan yksi uusi asia eli musta tausta lasiesineen taustalle. Mustan taustan tarkoituksena on blokata valo lasin taustalta ja korostaa lasin, pullon tms. reunoja. Hyvin yksinkertaista ja helppoa. Taustan etäisyydellä saa helposti säädettyä kuinka iso osuus lasin reunoista näkyy valaistuna.

Itsellä on tuossa kuvassa vielä mustat sivupahvit. Rajailen niiden avulla hiukan valoja, mutta ilman niitäkin pärjää kyllä. Suosittelen kokeilemaan ja huomaamaan, että yksinkertaista ja joskus kivankin näköistä valaisua on hyvin helppo tehdä.

Kunhan kuvailen…

 

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *