Riikaan ja takaisin

Minulla on pitkälti keväästä saakka ollut taukoa katukuvaamisen kanssa. Katukuvien määrä on ollut aika minimaallinen kesän ajalta ja syy on ollut aika yksinkertainen eli makroilu ja pari muutakin asiaa on syönyt aikaa.  Mutta nyt hiljalleen olen alkanut taasen pohtimaan katukuvaamista enemmänkin. Eli voisi keskittyä siihen ja hiukan parantaa taitoja sillä puolella.

Kirjoitan jonkin verran omaa blogiani ja se tarvitsee kuvitusta ja katukuvat on oivia kuvituskuvia. Se ja kiinnostus ihmisten tarkkailuun on hyvä syy jatkaa tuota kuvaamista. Ja jotta saisin kuvaamisen taasen käyntiin niin olen tehnyt pienen päätöksen eli kuvaan jonkin aikaa hyvin pienellä objektiivivalikoimalla. Eli manuaali 50 ja 35 millisillä sekä määrätyissä tilanteissa 12-24 millisellä. Viimeisen uskon vaihtuvan jossain välissä 8 milliseen.

Mutta jotta saisin katukuvausvaihteen päälle, niin aloin suunnittelemaan pientä syysretkeä. Sellaista, jossa pääsen kuvaamaan useamman päivän ja eri paikoissa. Minun vakiokuvauskaupunkeja ovat Tampere, Helsinki ja Tukholma. Koska tunnen ne kaikki kohtuullisen hyvin, niin saan niissä helposti kuvattua omaan kuvaustyyliini sopivia ehkä hiukan surullisiakin kuvia.

Mutta ajattelin hiukan laajentaa kuvauspiiriä ja olen etsinyt seuraavaa kaupunkia jossa haluan oppia kuvaamaan. Eli oppia tuntemaan se sen verran hyvin, että tiedän mistä saan minkäkinlaisia kuvia.

Kesällä kävin muutaman kerran Tallinnassa pyörähtämässä. En kuitenkaan saanut siitä kiinni, vaikka siellä on hyvin mielenkiintoisia kuvauskohteita. Yksi Tallinan turistikohteista eli vanhassa kaupungissa oleva Olavisten kirkko oli yksi noistä mielenkiintoisista kohteista ja samalla myös koko vanhan kaupungin ympäristö. Mutta jostain syystä en halua tehdä kuitenkaan Tallinaan kuvausretkeä.

Ja olenkin lähtenyt miettimään kuvausretkeä kokonaan uudesta suunnasta eli kuinka saisin kolme- neljä eri kaupunkia yhdelle retkelle. Ja ehkä pystyisin vielä tekemään sen niin, että käyn matkalla Tukholmassa.

Lähdin sitten pyörittelemään asiaa tarkemmin ja pohdin kuinka kyseisen reissun voisi tehdä viidessä arkipäivässä ja vielä kohtuullisen kustannustehokkaasti. Ajattelin, että matkat ja majoitukset pitäisi saada alle 150 euron. Eli Helsinki- Tukholma -Riika – Tukholma – Turku. Surffasin netissä ja alan hiljalleen uskomaan, että kyseisen retken voisi tehdä tuolla matkustusbudjetilla matkojen ja majoitusten osalta.

Ratkaisu siihen taitaa löytyä risteilymatkustamisesta eli hyödyntää ruotsin- ja  latvianlaivaa ja finskabåtenia. Eli nukkua kaikki yöt laivassa ja käydä päivät kuvaamassa.  Eli olo olisi hiukan kuin risteilymatkustajalla.

Hiljalleen reitti alkaa kristallisoitumaan ja luulen, että pääsen vielä tämän vuoden puolella tekemään katukuvausretken, jossa pystyn kuvaamaan neljässä kaupungissa ja viitenä eri päivänä. Ensin laivalla Helsingistä Tukholmaan. Sieltä risteilyllä Riikaan ja loppujen lopuksi laivalla Turkuun. Kaksi päivää Tukholmassa ja muissa kaupungeissa päivän.

Ja mikä tuossa reissussa on parasta, että jos sen tekisi ”ryhmämatkana” niin oikeilla hyttivalinnoilla koko reissu menisi 1- 4 hengen porukalla samaan kokonaishintaan.  Keväällä ja kesällä tuo voisi olla hyvinkin mukava reissu.

Kerron retkestä enemmänkin kun tiedän mieten sen teen ja mitä siellä tapahtui.

Tälläistä kuvaamissuunnittelua tänään, Kari…

 

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *