Muovimuki, jokaisen makrokuvaajan perusväline

Makrokuvauksessa on yksi väline joka tulee vastaan hyvin usein. Eli yllättävän moni makrokuvaaja käyttää valkoista muovimukia valonhajottajana. Se on helposti ymmärrettävä apuväline, koska valo pehmenee tulemalla läheltä ja mahdollisimman suurelta pinnalta.

Yllättävän usein huomaan itsekin käyttäväni valkoista kertakäyttömukia valonhajottimena. Jos tarvitsen ns. valotelttaa eli kokonaan valkoista ympäristöä, niin jätän pohjan leikkaamatta auki. Mutta silloin kun tarvitsen värillisen taustan, niin leikkaan pohjan auki.

Eli kuvaan usein kotioloissa yhdellä tai kahdella Ikean Jansjö- led- valaisemalla. Samoja valaisimia tuntuu moni muukin käyttävän ja myös tuota muovimukia. Eli niillä ja valkoisella muovimukilla saa hyvin helposti tehtyä kohtuullisen kauniin ja tasaisen valaistuksen.

Tällaista kuvaamista tänään, Kari…

P.S. Aloituskuva eli kärpäsen silmät on kuvattu tuolla yhdistelmällä. Yksi jansjö+muovimuki ja 200+35 milliset optiikat. Noin 5.7- kertainen suurennos.

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *