Valonhajoittimia makrokuvaukseen

Yksi makrokuvauksen parhaista puolista on se, että siellä voi käyttää yksinkertaisia ja edullisia valonhajoittimia. Yksi erittäin yleisesti käytetty valonhajotn on valkoinen kertakäyttömuki. Sitä voi käyttää vallitsevalle valolle, jatkuvalle- ja salamavalolle.

Kertakäyttömukilla on pari haastetta. Toinen on sen hajoaminen ja toinen, että joissain tilanteissa se on hiukan ohut. Ja tämän voi kierää käyttämällä tasaisen valkoista lääkepurkkia valonhajoittimena. Se mahdollistaa varsinkin salamakuvauksessa valon laittamisen lähelle, jolloin valo leviää kauniisti ja pehmeästi ja yksinkertaisesti.

Artikkelin otsikkokuvassa on sama silmäneula valaistu suoralla salamalla ja muovipurkin läpi. Melkoinen ero vai mitä?

Suosittelen kokeilemaan, Kari…

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *