Viikon kuva: Högalidskyrkan

Viikon kuvana on Högalidsin kirkosta otettu sisäkuva. Kuva on otettu 8 mm Samyangilla ja toteuttetu HDR- kuvana. Ja kuva on loppuvaiheessa saanut kohtuullisen paljon käsittelyä.

Wikipedia kertoo kirkosta seuraavaa:

Högalidin kirkko (ruots.Högalidskyrkan) on seurakuntakirkko Tukholman Södermalmin länsiosassa.

Kirkon on suunnitellut arkkitehti Ivar Tengbom, joka voitti sitä koskeneen suunnittelukilpailun vuonna 1911. Kirkko rakennettiin 1917–1923. Sen arkkitehtuuri sisältää viittauksia vanhaan ruotsalaiseen kirkkoarkkitehtuuriin. Kirkon itäpäädyn kaksoistornien koristeelliset kupolit muistuttavat Visbyn tuomiokirkon tornia. Kirkkosali on yksilaivainen. Tengbom suunnitteli myöhemmin vielä kirkon yhteyteen kolumbaarion, joka valmistui kahdessa vaiheessa vuosina 1938 ja 1950.

Kirkko on hyvin helppo löytää ja siihen kerkiää hyvin tutustumaan vaikka päiväristeilyn aikana. Viking Linellä risteillessä aluksi kävellään Slussenin tunnelbana-asemalle ja valitaan joko linja T13 tai T14 ja ajetaan muutama asemaväli Hornstullin asemalle. Kirkko on aivan aseman vieressä. Silja Linellä tullessa kävellään Gädretin asemalle ja ajetaan linjalla T13 samalle Hornstullin asemalle.

Tälläistä tänään, Kari…

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *