Budjettikatukuvaamista: Helsinki -Tukholma

Yllättävän usein kuulee väitteen, että kyllä minäkin matkustaisin mikäli olisi varaa. Matkustaminen ei kuitenkaan ole kallista. Itse pidän katukuvaamisesta ja saatan tehdä pieniä retkiä vain siksi, että pääsen kuvaamaan muuallekkin kuin Tampereen keskustaan.

Itse nautin yksinkertaisista huveista ja ehkä siksi kun olen yksinkertainen ihminen. Ja yksi huveistani on tarkkaileminen. katselen maailmaa, ohikulkevia ihmisiä ja nautin näkemästäni.

Katukuvaus on jatkoa tälle tarkkailulle eli mietin miten saisin sen tunteen välitettyä muille. Ja siksi teen pieniä edullisia retkiä lähikaupunkeihin kuvaamaan ja katselemaan.

Yksi mielikaupungeistani on Tukholma ja käyn siellä kohtuullisen usein. Yksi monista syistä on se, että sinne voi tehdä päiväretken hyvinkin edullisesti. Risteily mahdollistaa noin 5 tunnin kuvausretken tekemisen.

Käytännössä pieneen lomaan voi yhdistää helposti muutaman tunnin kuvaamista Helsingissä parina päivänä ja yhden Tukholmaan. Ja parasta tässä on se, että etsimällä mukavat tarjoukset, matkan voi tehdä noin 20-30 eurolla. Kuvausretki ei kovin pahasti kaada budjettia.

Omat valokuvausretket ajoitan aika usein alkuviikkoon ja aivan yksinkertaisesta syystä. Eli silloin löydän helpommin edullisia tarjouksia ja mahdollisuuksia käydä lähikaupungeissa kuvaamassa.

Viimeisin kuvausreissuni oli maanantaista keskiviikkoon ja matkabudjetti huimaamat 18.50 euroa:

  • Laivalippu: Hki- Tukholma – Hki 12.50 euroa
  • Bussilippu: Tampere- Helsinki – Tampere 4 euroa
  • Bussilippu: helsinki – tampere 2 euroa

Ja kun reissun tekee vanhalla interrail-tyyppisellä ajattelulla eli retkieväillä, niin koko reissun voi tehdä helposti alle 50 euron budjetilla.

Minulle ei ole tärkeätä se, että kuinka hienosti ja trendikkäästi matkustan. Vaan se, että pääsen tutustumaan erilaisiin paikkoihin. Ja budjettimatkailu mahdollistaa tuon eli edullisen kulkemisen ja eri kaupunkien tutkimisen.

Kunhan kuvailen, Kari…

 

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *