Manfrotto Pixi – Minun vakioapulainen matkoilla

Minulla on ollut pitkään Manfrotton Pixi- pöytäjalusta. Se on pienikokoinen ja mahtuu mukavasti reppuun. Se on yksi vakiintuneista matkavarusteista langallisen kaukolaukaisimen kanssa ja riittää huolellisesti käytettynä esimerkiksi Canon 550D+ 8 mm Samsung yhdistelmälle.

Manfrotto PixiPixi on kyllä tarkoitettu kompaktikameroille, mutta käytän sitä oman Canon 550D kanssa. Jalusta on pienikokoinen ja helppo laittaa repun etutaskuun tai vaikka talvitakin taskuun. Jalustan tekniset on seuraavat:

  • Etukallistus: -35° / +35°
  • Sivuttainen kallistus: -35° / +35°
  • Materiaali: Adapto ja alumiini
  • Panorointikierto: 360° astetta
  • Pituus kasattuna: 18.5 cm
  • Maksimi korkeus: 13.5 cm
  • Pienin korkeus: 13.5 cm
  • Paino: 0.19 kg
  • Maksimi kuormitus: 1 kg

Itse käytän tuota jalustaa alle 50 millin polttoväleillä jolloin sen tukevuus riittää hyvin. Eli pääsen luonnossa kuvaamaan makroja ja kaupungissa rakennuksia. Kasimillisellä kuvatessa jalusta on usein lattialla tai esim. penkillä tai sähkökaapin päällä. Hyödynnän usein myös roskiksia.

Koska kuvaan usein arkkitehtuuria ns. haarukoimalla eli useammalla eri valotuksella, niin tuo mahdollistaa sen helposti. Kamera jalustalle, lankalaukaisija kiinni ja kuvaamaan.

Luulen, että seuraavaksi siirryn saman sarjan numeroa suurempaan pöytäjalustaan eli Pixi Evo 2– jalustaan. Kokoluokka ei hirveästi kasva, mutta se on hiukan tukevampi ja mahdollistaa hiukan pidempin polttovälien käytön.

Tälläistä tänään, Kari…

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *