Kohti AFIAP-arvonimeä: 4th Vision Exhibition

Kirjoitin joulukuun lopussa siitä, että tähtään kohti tavoitteellista kuvaamista ja yksi osa sitä on FIAP- kilpailut eli tähtään harrastaja-arvonimeen. Ja ensimmäinen askel on otettu eli osallistuin ensimmäiseen kilpailuuni eli kameraseura Mielikuvan 4th Vision Exhibition– kisaan.

Ensimmäinen kilpailu on aina jännittävä. Kuvia valitessa pitäisi luottaa intuitioon siitä, että mikä voisi täyttää tuomariston toiveita. Ja samalla aika nopeasti huomaa, että oma kuvaustyyli ei ole kilpailuhenkinen eli hyvin kuvien valita oli jo itselle vaikeaa.

Valitsin ensimmäisellä kerralla hiukan sekalaisen kattauksen eli luontokuvaa, pinottua makroa ja myös arkkitehtuuria ja osallistuin kahteen luokkaan eli Open Color ja Open Monocrome. Kilpailuissa oli todennäköisesti suurin pistemäärä 15 pistettä ja ns. hyväksyntäraja 12 pistettä.

Tilastoja katsellessa huomasin, että noin joka neljäs kuva ylitti hyväksymisrajan ja itse sain mv- kuviin kaksi hyväksyntää. Yksi kuva oli pisteen päässä ja kaksi kuvaa kahden pisteen päässä.

Toinen hyväksytyistä kuvista oli pinottu makrokuva Aatu tai nykynimeltään Wasp. Kuva on alunperin kuvattu Tampere Camera Fairin näyttelyyn.

Ja toinen kuvista on kuvattu Helsingissä narinkkatorilla ja jälkikäsitelty hyvin jyrkkäkontrastiseksi. Nämä kaksi ja kuusi muuta kävivät aloittamassa FIAP- kilpailemisen. Itse olen kohtuullisen tyytyväinen tilanteeseen, koska pääsin ensimmäiseen tavoitteeseen eli osallistuin kilpailuun. Samalla täyttyi toinenkin tavoite eli sain ensimmäiset läpäisyt ja AFIAP- arvonimi on ihan pikkuisen lähempänä.

Samalla ensimmäinen kilpailu hiukan avasi silmiä eli joudun kilpailujen osalta hiukan mukauttamaan omaa kuvaustyyliäni. Eli kuvaamaan hiukan yksinkertaisempaa kuvaa ja ehkä hiukan värikylläisempää.

Seuraava kilpailu, johon osallistun, on ensi kuussa ja sitä ennen voi pohtia vielä hiukan omaa kattausta kuvien suhteen.

Tälläistä kuvaamista tänään, Kari…

P.S. Kilpailun tulokset löytyvät täältä: https://photoclubvision.fi/exhibition/4th-results/

 

kari Written by:

One Comment

  1. […] näkyy myös omissa valokuvaussuunnitelmissa. Pyrin hankkimaan ensimmäisen harrastelija-arvonimen vuonna 2021 ja olin alunperin suunnitellut, että osa kilpailukuvista on arkkitehtuuria ja tarkemmin Tukholman […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *