Mustassa putkessa – taustantekoa makroille

Käytän usein studiomakroissa mustaa taustaa. Syy sen käyttöön on hyvin yksinkertainen eli pidän siitä kuinka se nostaa hyönteisen pääsosaan. Ja mustan taustan tekeminen on oikeastaan hyvin yksinkertaista.

Mustan taustan tekemisessä on muutamia pieniä haasteita. Siitä tulee hyvin helposti harmaa kun valo heijastuu siitä takaisin. Eli taustalle menevä valo pitäisi estää jollakin tavalla.

Oma ratkaisuni on hyvin yksinkertainen. Käytän apuna ns. putkitaustaa eli oma musta tausta on putkessa. Putken tarkoitus on hyvin yksinkertainen eli se estää valon osumista mustalle taustapahville ja sillä saa vaivattomasti tasamustan taustan.

Mitä tälläisen taustan tekemiseen tarvitaan. Siihen tarvitaan yksinkertasimmillaan mustaksi värjätty putki, jonka toisessa päässä on musta kartonki tms. Oma putkeni on tehty lyhyeen noin 3-4 sentin pituiseen putkeen, jonka taustalla on musta kartonki.

Yksinkertainen idea, mutta helpottaa mustan taustan tekemistä. Ja esim. artikkelin kuva on kyseisellä tavalla toteutettu.

Tälläistä tänään, Kari…

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *