Studiomakrot – ötökän putsaus

Ötököiden putsaaminen on studiomakrojen vaikein osuus ja myös yllättävän merkittävä osa valojen kanssa. Roskaton ötökkä näyttää hyvin valaistuna aina paremmalta kuin roskainen.

En ole itse mikään hyvä hyönteisten putsaaja vaan yritän päästä eteenpäin netistä löytyneillä ohjeilla. Itse putsaan ötökät teepallon, pikkupensselien ja kennopuhaltimen avulla. Ja työsarkaa on vielä oppimisessa.

Extreme-macro.co.uk- sivustolta olen oppinut perusteet hyönteisten putsaamiseen. Siellä neuvotaan käyttämään ns. Insect Shakeriä, linssi/kennopuhallinta sekä pieniä penssleitä. Itse olen oppinut että vanheneva ihminen tarvitsee vielä hyvän suurennuslasin sekä paljon valoa.

Itse käytän Tokmannilta ostettua ns teepalloa omassa ötököiden huuhtelussa eli laitan laitan ötökän palloon ja huljuttelen ja pyöritän tuota vedessä. Automatisoidusta pesukoneesta löytyy video netistä.

Toinen laite jota käytän paljon on linssi/kennopuhallin. Sillä puhaltelemalla lähtee osa roskista pois sekä sen avulla voi myös kuivata ötökoitä.  Ja tietenkin sitä voi käyttää oikeaan tarkoitukseensakkin eli pölyjen puhaltamiseen linssipinnoilta.

Lisäksi minulla on apuna kovakuorisilla ötököillä pensselit eli pieniä lasten pensseleitä, joista on suurin osa karvoista leikattu pois. Ja sitten niillä yritetään saada roskia pois. Lisäksi käytössä voi olla pienet pinsetit tai muita samankaltaisia laitteita.

Ja viimeinen tärkeä asia on valo. Itsellä on on liian huono valaistus ja suurennoslasi ötököiden tutkimiseen eli joudun väliin kuvaamaan ötökän nähdäkseni roskat.

Ylläolevasta kuvaparista (klikkaa tarvittaessa suuremmaksi) näkee hyvin sen kuinka tärkeää hyönteisten puhdistaminen on. Se on tärkeä osa  hyvän studiomakron tekemistä.

Kunhan kuvailen, Kari…

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *