Ikea-studio, lähikuvausta yksinkertaisesti

Kuvaan joskus yksinkertaisia tuotekuvia ja haluan päästä siinä helpolla. Niiden kuvaamista varten minulla on ns. Ikea-studio eli yhden lampunkuvun ja kahden salaman yhdistelmä. Niiden avulla saa nopeasti perussiistejä kuvia aikaiseksi.

Ikea-studio koostuu kahdesta salamasta sekä yhdestä Ikean Melodi-lampunkuvusta. Lampunkupu on halkaistu keskeltä ja kuvattavat kohteet ovat se sisällä.

Salamat on molemmin puolin kupua ja suunnilleen samalla teholla. Niiden etäisyyttä muuttelemalla saa tehtyä helpolla valoja ja varjoja.

Minulla salamista toinen on triggerillä laukaistava ja toinen orjakennolla. Orjakenno on käytössä siksi, että käytän erilaisia salamoita eli toinen on hiukan uudempi Yongnuon YN-465-salama ja toinen ikivanha Sunpak Autozoom 3000.

Kuvaan yleensä aina salamilla ns. manuaaliasennossa ja en hyödynnä esim. YN-465:n TTL- asentoa oikeastaan koskaan. Näissä studiokuvissa vakiotehoiset salamat helpottavat kuvaamista, koska valoitus on aina sama ja voin vain vaihdella kuvattavia kohteita ja tarkentaa uudelleen.

Peruskuvan saaminen ei usein vaadi mitään erikoisempia laitteita vaan aika pienellä pärjää. Oma ns. Ikea- studioni on siitä hyvä pieni esimerkki.

Tälläistä kuvaamista tänään, Kari…

P.S. Pari kuvaa vielä Ikea-studiosta

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *