Ehkä videokuvaustakin

Olen kuvannut tänä kesänä hyvin vähän valokuvia eli kamera on ollut aika vähän mukana. Syy on ollut hyvin yksinkertainen eli pohdin mihin suuntaan lähden valokuvauksen kanssa. Ja olen myös pohtinut pitkin kesää, että tuleeko valokuvauksen rinnalle myös videokuvaus.

Ja aika pitkän harkinnan jälkeen olen päätynyt ratkaisuun, että tulen muutaman vuoden kuvaamaan ns. still-kuvat eli valokuvat nettikäyttöön. Ja siellä tähtään instagram / fb- kuvien kokoon eli maksimissaan noin 2000 pikselin pitkään sivuun. Tämä koko tukee myös omaa ajatusta kilpailuista eli AFIAP- arvonimen metsästystä.

Tämä ohjaa minun kalustoa kohti omaa tapaani kuvata eli tulen kuvaamaan vanhahkolla digirungolla sekä myöskin filmille. Ja tulen käyttämään vanhempia vintagelinssejä sekä ehkä jotain hiukan eksoottisempaakin linssiä apuna.

Mutta tuo vintageobjektiivi kiinnostus sopii myös minun tulevalle kiinnostuksen kohteelle eli videokuvaukselle. Silloin voin opetella manuaalioptiikoilla videoinnin salat. Ja videoinnin yksi syy on hiljalleen kehittyvä Mikroseikkailuja- blogi, jonka alle on tarkoitus tehdä myös Youtube- videoita.

Eli Kari kuvaa- blogissa valokuvaaminen perustuu aika plajon vintage linsseihin ja niiden käyttämiseen. Aihealueina on kaikki minun kiinnostuksen kohteet eli maisemat, arkkitehtuuri ja ötökät eli makrokuvaus. Väliin saatan kyllä kuvata ihmisiäkin.

Ja videokuvauksen puolella alan kirjoittamaan videokuvauksen perusteista ja siitä kuinka itse opettelen asioita. kamerakalustosta en vielä tiedä, mutta editointointiin tulee todennäköisesti DaVinci Resolve.

Kannattaa käydä väliin katselemassa täälläkin, että näkee miten ajattelen asioista, Kari…

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *