Kalustoajatuksia

Olen viettänyt valokuvauksen suhteen hiljaiseloa. Kuvaaminen ei ole napannut oikein kunnolla ja siksi kuviakaan ei ole syntynyt halutulla tavalla. Ja samalla olen pohtinut hiljalleen kaluston päivittämistä. Päivityksen syynä on yksinkertaisesti se, että nykyinen Canon 550D– runko alkaa olemaan kuvattu loppuun.

Canonilla on kuvattu noin 200 000 ruutua eli kohtuullisen paljon harrastelijarungoksi ja uskoisin, että jossain välissä se sanoo ”sopimuksen irti” eli tulee vastaan suljin rikko. Ja siksi olen hiljalleen alkanut pohtimaan kameralle seuraajaa.

Suuntana on ollut kaksi erilaista. Toinen on ollut se, että lähden pohtimaan parempaa ja enemmän ammatilaismallia. Ja toinen se, että harkitsen helppokäyttöistä nettikuvaamiseen sopivaa kameraa. Jälkimmäinen olisi todennäköisesti pienikokoisempikin.

Sitten kun vielä lisään ajatuksiini myös mahdollisen videoinnin ja vintagelinssit, niin ajatus ohjautuu aika nopeasti peilittömään kameraan. Ne mahdollistavat yleensä focus peaking– tarkennuksen eli näen takatöllöltä tai etsimestä mikä kohta on terävää ja samalla runkopaksuus mahdollistaa entistä laajemman linssivalikoiman.

Oma kuvaaminen on viimeaikoina ollut kotikuvaamista eli asetelmien yms. kuvaamista kotistudiossa. Katukuvaaminen on ollut paitsiossa lähinnä koronan aiheuttamien matkustusrajoitusten takia. Eli ns. kotistudiokuvaaminen ja mahdollisuus helppoon katukuvaamiseen on ohjannut ajatusta myös pieneen ja helppokäyttöiseen kameraan.

Ja pitkän harkinnan jälkeen olen todennäköisesti siirtymässä Olympuksen E-PL9 tai 10- kameraan. Eli siirryn kuvaamaan puhtaasti takanäytöltä. Uskoisin, että 16 megapikselin kuvakoko riittää minulla pääsääntöisesti koko ajan.

Olympus on myös valinta siksi, että jos alan vakavemmin kiinnostumaan videosta niin uskoisin MFT- objektiivien sopivan myös sinne valittavaan kameraan. Itse en näe mielekkääksi kuvata videota ja still- kuvaa samalla kameralla. Olympuksella pystyn kyllä harjoittelemaan myös videokuvausta.

Tälläistä ajattelua tällä kertaa ja saa nähdä koska siirryn ajatuksista tekoihin ja alan kuvaamaan uudella kameralla. Viimeistään silloin kun nykyinen 550D sanoo sopimuksen irti eli rikkoo sulkimensa.

Kunhan pohdin, Kari…

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *