Tekopisaroita

Kuvasin eilen pensselin ja siitä tippuvan pisaran ”yritys ja erehdys”- menetelmällä eli aidolla tippuvalla pisaralla. Ja tänään kuvasin saman asian ns. kestopisaralla. Kestopisaralla kuvaaminen tuo mukanaan sen tärkeän asian eli ajan. Kuvan tekemiseen pystyy keskittymään.

Kun kuvataan aidolla pisaralla, niin kuvaustahti on aika kiivas. Ensin pensselin kasteleminen, nopea tarkennus ja odottaminen että pisara on halutussa paikassa. Kuvaaminen perustuu aika pitkälti onneen. Valot ja muut asetukset voi kyllä ennakoida, mutta siltikin lopullinen kuva on onnenkauppaa.

Tänään sitten tein asian erilailla eli varasin aikaa kuvaamiseen. Ja siksi tein ns. tekopisaroita eli hyödynsin kuumaliimaa, spraymaalia ja valmiiksi rakennettua asetelmaa.

Kuumaliimalla ja lasilevyllä on helppo tehdä ns. tekotippoja eli sopiva määrä kuumaliimaa lasille ja venyttämällä häntä. Ja sitten vielä pisaran maalaaminen perään.

Joskus joku valokuvaaja opasti, ettei tärkeintä ole kuvata oikeilla asioilla. Vaan tärkeää on saada kuva näyttämään siltä, että se on kuvattu aidoilla asioilla.

Aika usein erilaisissa ohjeissa näkee melkoisen luovaa materiaalien käyttöä. Joskus vaahterasiirappi korvataan ruokakuvissa moottoriöljyllä tai venyvä juusto Elmers Glue- gluella eli oikeastaan Eri Keepperillä. Samaten maitoroiskahduksiin saa lisää näyttävyyttä maitoliiman lisäämisellä.

Ja nyt tässä pisakuvassa on käytetty kuumaliimalla tehtyä pisaraa. Pensselin päätä on muokattu Eri Keepperillä. Ja koko komeus on maalattu spraymaalilla.

 

Valokuvaus on kuitenkin huijaamista eli katselija pitää saada luulemaan näkevänsä aitoja asioita. Muussa kuin dokumentaarisessa kuvaamisessa kaikki keinot  on sallittuja.

Kunhan kuvailen, Kari…

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *