Teknisempää kuvaamista

Minulla on katukuvaus tauolla ja kuvaan muuten ns. käyttökuvaa eli kuvitan muita blogejani. Ja samalla huomaan yhä useammin tutkivani ns. teknisempää kuvaamista eli kuvaamistapoja joilla pystyy kuvaamaan joko valokuvaa tai videota yhä paremmin.

Itsellä on tällä hetkellä menossa kausi, jossa haen teknisiä ratkaisuja erilaisten ongelmien selättämiseen. Seuraavat haasteet makrokuvissa tulevat vastaan suurennossuhteiden kasvattamisessa ja yhä pienempien asioiden kuvaamisesta. Uskoisin että hiljalleen siirryn makrokuvauksesta osin kohti mikrokuvausta.

Samalla pohdin ns. käyttökuvan tekemistä eli kuinka kuvaan omaan pikkuisia seikkailuja sisältävään blogiin kuvitusta ja mahdollisia videoita. Kyseisen blogin kuvituksen haasteena on se, että nautin erakkomaisesta fillariretkeilystä eli pyöräilen paljon yksin. Ja yksin kulkeminen rajoittaa jonkin verran kuvaamista.

Molemmat aiheet ohjaavat omaa ajattelua hiukan kohti sitä, että teen jonkin verran omia apuvälineitä kuvaamista helpottamaan. Uskoisin, että minulle tulee oma edullinen ja pieni slider käyttöön sekä uskoisin rakentavani GoProta varten pienen jibin. Molemmat on tarkoitus saada siihen kokoon, että ne voivat osin kulkea pyöräretkillä mukana eli niiden pitää olla pieniä ja keveitä.

Uskoisin, että slideriksi tulee RatRigin DIY slider, jonka tulevaisuudessa motorisoin itse. GoPro- jibiksi tulee todennäköisesti itse tehty todella pieni laite jonka avulla saan kameraa siirrettyä korkeussuunnassa noin 30 -50 senttiä.

Molemmat liittyvät osin myös tuohon alussa mainittuun tekniseen kuvaamiseen eli haen tekniikan kautta uutta lähestymistä kuvaamiseen. Ja erityisesti alan opiskelemaan yhä enemmän videon tekemistä eli osa tarpeista tulee sinne.

Uskoisin, että kirjoitan niistä kokeiluista tänne blogiin sitä mukaa kun näen asioiden toimivan halutulla tavalla. Tällä hetkellä kehittämisen esteenä on osin myös tekniikan kehittämisongelma eli tarvitsen varmaan lähitulevaisuudessa yhden uuden työkalun eli 3D- tulostimen. Tiedän, että se antaisi entistä paremmat tekniset mahdollisuudet tehdä apuvälineitä, joilla pääsen sekä valo- että videokuvauksessa kohti haluamaani suuntaa.

Tälläisiä kuvausajatuksia tänään, Kari…

 

 

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *