Hiljaiseloa

Blogi on elänyt hiljaiseloa, niinkuin kaikki muutkin omat blogini. Yhtenä syynä on ollut pieni sairastelu eli olen välttänyt kirjoittamista, kuvaamista ja tietokoneella istumista. Toinen, mutta vakavampi syy on ollut motivaation puute.

Jo ennen koronasulkujen yms. alkua podin jonkin asteista bloggia kuvaamisen suhteen. Kuvat eivät enää näyttäneet omilta. Korona-aika ei ole tuonut muutosta omaan ajatteluun ja kuvat ei edelleenkään näytä sellaisilta kuin niiden haluaisin olevan.

Kuvailen tällä hetkellä lähinnä rutiinin ylläpitämiseksi ja yritän saada kiinni siitä mitä haluan tulevaisuudelta. Kilpaileminen on jäissä ja moni muukin projekti. En vain näe niille mitään mielekkyyttä ja merkitystä.

Hassuinta tässä on se, että kuvia tarvittaessa syntyy hyvinkin vaivattomasti ja pienellä työllä. Se näkemisen ja tekemisen taito ei ole kadonnut mihinkään. Mutta siltikään ne kuvat ei tunnu omilta ja sellaisilta, joita haluasi kuvata.

Oikeastaan noin viikko sitten kuvaaminen tuntui edes hiukan mielekkäältä. Kävin pyörähtämässä Tukholmassa ja kuvasin omaksi ilokseni hiukan ihmisiä, hiukan tunnelbaanaa ja sitä sun tätä.

Samalla reissulla kuvasin hetken aikaa vanhalla Sonylla eli takanäytöltä. Kokeilin lähinnä sitä kuinka helpolla saan vintagelinssit otettua sillä käyttöön. Nykyisin peiliheijastuskameran kanssa ne on hiukan haastavia tarkennuksen takia.

Luulen, että rungon vaihto tulee nyt tarpeelliseksi ja siirryn kuvaamaan yhä enemmän vanhoilla vintagelinsseillä ja ehkä osin hiukan muillakin ns. omatekoisilla eli projektoreiden yms. objektiiveilla.

Ehkä samalla alan taasen päivittämään tätäkin blogia ahkerammin. Eli pieniä vinkkejä siitä kuinka itse teen asiat.

Tälläistä kuvaamista tänään, Kari…

 

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *