Valokuvausta kameraseurassa

Itse kuulun Tampereen Valokuvausseuraan eli se on paikka jossa tapaan harrastevalokuvaajia eri aihepiirien ja myös tasojen mukaan. Ja itse näen harrastelijana tärkeäksi kuulua yhteisöön, joka edistää harrastusta.

Itse liityin muutama vuosi sitten TVS:ään eli Tampereen Valokuvausseuraan, jotta oppisin tuntemaan paremmin paikallisia valokuvaajia ja saisin uutta nostetta omaan kuvaamiseen. Oma kuvaaminen on ollut viimeisen puolitoista vuotta ns. ylläpitävää eli pidän teknistä taitoa yllä. Ja siksi itse näen valokuvausseuran toiminnan tärkeäksi osaksi omaa harrastusta. Näen mihin harrastus menee, opin tuntemaan ihmisiä ja pääsen erilaisiin tapahtumiin. Seura on yksi verkostoitumisen muoto.

Oman seuran toiminta

”Valokuvaus on mainio tapa unohtaa kiireet ja ottaa omaa aikaa arjen yläpuolella. Seurassa yksilölaji muuttuu mukavaksi sosiaaliseksi harrastukseksi. Meitä on jo yli 300 monen tasoista ja kaiken ikäistä valokuvauksen harrastajaa. Samanhenkisessä porukassa on mukava kuvata ja opetella uusia asioita.”, TVS:n sivuilta

TVS:n toiminta on hyvin monipuolista eli heillä on mm. seuraavaa toimintaa:

  • Jäsentapaamiset
  • Studiotoiminta
  • Lauantaikuvaajat
  • Kilpailutoimintaa
  • Pimiötoimintaa (filmikuvaajille)
  • Näyttelytoimintaa
  • Kurssitusta

Listasta näkee, että toiminta on monipuolista ja itseä kiinnostaa erityisesti kilpailutoiminta. Siinä toimitaan useamalla eri tasolla. Osa kilpailemista on seuran sisäistä ja osa taasen opastusta ja ohjausta kansainvälisiin kilpailuihin. Osa kilpailuista on oikeastaan näyttelytoiminta- nimikkeen alla.

Järjestämme valokuvanäyttelyitä mm. kahviloihin, kirjastoihin ja ikäihmisten palvelutaloihin. Näyttelytoiminnan tavoitteena on paitsi ilahduttaa katsojaa myös tarjota jäsenille paikka kuvien laittamiseksi esille sekä uusien jäsenten hankkiminen.

Suomen Kameraseurojen Liitto ja kansainväliset tahot järjestävät valokuvanäyttelyitä, johon jäsenet osallistuvat. Seuran FIAP-ryhmän kuvaajilla on tavoitteena kansainvälinen valokuvaajan arvonimi. Ryhmä tekee yhteispostituksia kansainvälisiin näyttelyihin ja pohtivat esimerkiksi millaiset kuvat niissä pärjäävät.”, TVS:n sivuilta

Kuten listasta näkee, niin toimintaa on monelaista. Studiotoiminnan kautta voi opettella seuran omalla studiolla valojenhallintaa. Lauantaikuvaajat tekevät puolestaan retkiä ja voivat kuvata jonkin teeman ympärillä. Jäsentapaamisissa oppii tuntemaan muita kuvaajia ja niiden kautta voi saada uutta oppia. Eli toiminta on hyvin monipuolista.

Mitä itse saan

Ehkä tärkein asia itselle on tällä hetkellä se, että tapaamisissa näen muita kuvaajia ja saan tarvittaessa ideoita, ohjausta tai neuvoja eteenpäin pyrkimiseen. Toinen ilo minulle on ollut muutaman esitelmän pitäminen sekä omassa että myöskin ”kilpailevissa” seuroissa.

Itselle tärkeä osa on kuitenkin tuo verkoistuminen ja sieltä saatava oppi erilaisten näkemysten muodossa. Toinen tärkeä asia on ns. näyttelykuvaajien oma FIAP- ryhmä, jossa keskustellaan kansainvälisestä kilpailemisesta ja harrastaja-arvonimistä.

Kunhan kuvailen, Kari…

 

 

 

 

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *