Kilpailemista – jos jo alkaisi kiinnostamaan

En ole kilpaillut oikeastaan yhdessänkään kilpailussa kuluvan vuoden aikana. Syy on ollut hyvin yksinkertainen eli ei ole ollut kiinnostusta. Myöskään kuvaaminen ei ole ollut mitenkään tapetilla. Kuvaan pitääkseni kamerankäyttötaitoa yllä, mutta muuten en panosta aiheeseen.

Ajattelin ensi vuonna ryhdistäytyä kyseisen aiheen kanssa. Syy on hyvin yksinkertainen eli tällä hetkellä kuvaaminen alkaa kiinnostamaan ja tiedän millaista kuvaa haluan taasen tehdä.

Kilpailemisessa tähtään lähinnä FIAP- arvonimen metsästykseen eli haluan ainakin jollain aikavälillä AFIAP- arvonimen. Eli kyseinen arvonimi vaatii osallistumista FIAP:n alaisiin kilpailuihin ja kuvien tekemistä niin, että ne pärjäävät kisoissa.

Lisäksi osallistun näillä näkymin kahteen muuhunkin kansainväliseen kilpailuun. Ensimmäinen niistä on Sony World Photography Awards- kilpailu. Kilpailu on niin kovatasoinen etten usko minulla olevan vielä mitään mahdollisuuksia siellä. Toisaalta jos en laita tavoitteita korkealle, niin en tule ikinä pärjäämäänkään noissa.

Toinen itselle tärkeä kilpailu tulee olemaan Nikon Small World- kilpailu, jossa kuvausvälineinä ovat mikroskoopit tai vähintäin mikroskooppien linssit. Tämä on kilpailu, jossa minulla  on jotain mahdollisuuksia teknisten taitojen sekä teknisen kuvausympäristön ansiosta. Uskoisin, että lähden yrittämään kilpailuun jolloin noin 10 -20x suurennoksella.

Uskoisin kanssa, että oma kuvaustyyli tulee vielä hiukan muuttumaan. Eli luulen, että osista kuvia tulee Pep Ventosa– tyylisiä. Osasta tulee hyvinkin teknisiä makroja ja yritän kehittää pitkän valotuksen sekä 8 millisen optiikan yhteistyötä.

Luulen, että jossain välissä myös ns. still life- tyyliset kuvat eli asetelmat jne. tulevat myös kuvauskohteiksi minulle tyypillisen vinksahtaneen arkkitehtuurin lisäksi.

Ensi vuonna olisi taasen tarkoitus kuvata ns. tavoitteellisesti eli kehittää sekä omaa tyyliä että myös osallistua kilpailuihin. Tärkeäksi tekijäksi näen sen, että menen kilpailemaan oman tyylisillä kuvilla ja katson kuinka pitkälle se vie.

Tälläistä kuvaamista tänään, Kari…

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *