Kymmenen kuvaa keskustasta

Aamulla tuli mieleen yhden vanhan valokuvaajan ohje. Hän opetti kuvaamaan kuvistuskuvaa yksinkertaisella periaatteella. Käski laittamaan filmirullan kameraan ja kävelemään määrätyn matkan ja kuvaamaan 36 julkaisukelpoista kuvituskuvaa.

Ohje tuli aamulla mieleen kun suunnittelin kauppaan lähtöä. Mietin, että jos kuvaisi 10 kuvaa samalla kun kävelee Tullintorilta keskustan Sokokseen. Eli pitkin Tampereen pääkatua eli Hämppiä.

Sain tuon ohjeen aikoinaan kun kirjoittelin Insinööriuutisiin eli nykyiseen Tekniikka&talous- lehteen. Olin joskus 1980- luvun loppupuolella kyseisen lehden avustajana ja osin kuvitin omat juttuni. Ja aina väliin olen hyödyntänyt ohjetta omassa  kuvausharjoittelussa.

Tänään kävelin Hämppiä pitkin Sonyn ja 16 millisen kanssa. Asetin kameran vakioasetuksille eli 1/30 s, f3.2 ja auto-ISO ja kuvasin niillä asetuksilla kuvituskuvia. Etukäteen päätin, että niistä tulee mv- kuvia.

Ja kuvista tuli tuollaisia:

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *