Simppeliä savunkuvausta

Savun kuvaaminen on oikeastaan aika helppoa. Siihen ei tarvita kuin savulähde ja oikeasta suunnasta tuleva valo. Ja sen kuvaamista on helppo harjoitella vaikka pöydällä. Tarvitaan valolähde, kynttilä, palamaton alusta ja tulitikut ja pari palaa pahvia.

Helpoin tapa kuvata savua on se, että savun kuvaa tummaa taustaa vasten. Oma harjoitteluasetelma eilen illalla oli yksi salama ja pari kapalevyn palaa. Niiden avulla kokeilin miten savu näkyy parhaiten.

Eli kansikuvan esimerkissä kynttilä oli kivellä ja salama tuli takaviistosta mustien kapalevyjen välistä. Edessä oli valkoinen levy palauttamassa valoa kynttilälle, jotta se näkyi kuvassa. Takaviistosta tai sivusta tuleva valo tekee savusta näkyvää.

Yksinkertainen tapa valaista ja saa helpolla harjoiteltua savun näkymistä. Ja kun oppii asian pienessä mittakaavassa niin samaa voi sitten soveltaa hiukan suuremmassakin projektissa.

Ja illan lopuksi tuli kuvattua teen lämmitystä. Eli pikkuapulaiset lämmitti teetä kupissa. Salamat ja flaret on photoshopista, mutta savu tai höyry on tehty kupissa olleella pienellä kynttilän pätkällä.

Kyseisessä kuvassa on kyllä kaksi salamaa käytössä eli pikkuapulaiset ja kuppi valaistaan ns. book light- tyylisesti. Sillä saa helpolla aika kivan valon.

Monikin idea on helppo toteuttaa kun opettelee yksinkertaisia työkaluja kuvaamisen helpottamiseksi. Yksi noista asioista on se, että kuinka asioista saa näkyviä.

Tälläistä kuvaamista tänään, Kari...

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *