Jos yrittäisi kisakuvaamista

Laitoin keväällä 2021 kaikki kilpailemiset tauolle. Tai en ihan kaikkea vaan olen yrittänyt päästä pisteille Nikon Small World- kisassa. Ja en ole vielä siellä päässyt pisteille saakka. Mutta kaikki muu kisakuvaaminen on taolla. En vain ole halunnut osallistua kilpailemiseen.

Minua kuitenkin hiukan kaihertaa se, että uskoisin saavani ainakin alimman harrastajatason tittelin eli AFIAP:n omilla kuvilla. Mutten kuitenkaan ole kokeillut miten pitkälle pääseen. Liekö kunnianhimon puutetta.

Jos sitten katselen vaikka tämän blogin kuvia joita on jotain yli 560 kappaletta ja pohdin niitä. Uskoisin, että noiden kuvien joukosta löytyisi kisoissa pärjääviä kuvia. Pitäisi vain valita hyvä setti ja jatkaa kilpailemista.

Tämän vuoden ensimmäinen ilmoittautuminen oli Kamera lehden Suurkilpailu. Sinne lähti kaksi hiukan erilaisella tekniikalla toteutettua kuvaa ja katson hiukan niiden vastaanottoa. En odota niiltä kauhean suurta menestystä.

Tänä vuonna ajattelin myös edistää hiukan FIAP- arvonimen hakua. Eli alkaa osallistumaan kansainvälisiin kilpailuihin. Eli hiljalleen hakemaan ainakin AFIAP- arvonimeä. Jätin noihin osallistumisen keväällä 2021 väliin ja en edistänyt sitä yhtään vuonna 2022.

Osin syynä tuohon keskeyttämiseen on se, etten ole kuvannut oikeastaan mitään tarkoitushakuista parin vuoden aikana. Lähinnä olen kuvannut omaksi iloksi ja siksi, että kamera pysyy kädessä.

Mutta nyt suunnittelin kuvaavani kuluvana vuonna hiukan tarkoitushakuisemmin. FIAP:n kisoihin lähden kokeilemaan matkakuvilla eli pääsen sitäkautta itse kiinni katukuvaamiseen. Lisäksi ainakin yhteen kilpailuun osallistun pelkillä asetelmilla eli tulee harjoiteltua hiukan asetelman tekoa ja valaistusta.

Lisäksi ajattelin hyödyntää mallimiittien kuvasatoa eli mikäli mallit antavat luvan, niin osallistun osalla kuvista sopivaan luokkaan. Ja ehkä saatan taas edistää omaa komposiittien tekotaitoa.

Viimeinen osa kilpailemista on Tampereen Valokuvausseuran omat sisäiset kilpailut. Itselle nuo kilpailut on hyviä mahdollisuuksia saada palautetta kuvista ja nähdä muiden kuvia.

Ja viimeinen osa tätä ehkä tavoitteellisempaa kuvaamista on 52 frames- haaste eli kuvataan vuoden aikana  52 kuvaa ennalta annettuun genreen.

Uskoisin, että tälle kuluvalle vuodelle tulee muutakin yrittämistä kuten Nikon Small World ja ehkä jotain muutakin. Yksi asia on se, että todennäköisesti kokeilen miten filmille kuvatulla kuvalla tulee pärjäämään.

Tälläistä kuvaamista tänään ja täytyy katsoa mihin polku vie, Kari… 

 

 

 

kari Written by:

2 Comments

 1. Jukka Kuusela
  7.1.2023
  Reply

  Mitenkään asiaan liittymättä, tai ehkä kuitenkin, mennyt syksy ja vuodenvaihteen tienoo on mennyt kameroita pölyttäessä. Aktiivisuuspulssi odottaa….lohdutukseksi kerron itselleni, että kaikessa luovassa toiminnassa tulee väkisinkin ”valkean paperin, tai valottamattoman materiaalin kammo”.
  Ei ole eka kerta, voimia täytyy kerätä, kunnes on ihan pakko kuvata, kuten eräässä facessa julkaisemassani kuvassa kerron.

  • kari
   7.1.2023
   Reply

   Samasta kait on kyse. Itsellä tuo tauko on vaan yllättävän pitkä ja jotenkin tuntuu että luovuus on täysin karkuteillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *