Paracordista rannehihna

Itsellä on kaikissa kameroissa rannehihna ja se on minulle luontainen tapa estää kameran putoaminen. Samalla varsinkin katukuvauksessa kamera on silloin jatkuvasti käyttövalmis. Vanhassa Canonissa on nahkainen hihna, mutta kahdessa muussa on paracordista punottu rannehihna.

Viimeisin hihna tuli tehtyä eilen illalla Pentx ME:tä varten. Tämän kevään kuvausprojektina on kuvata osa kuvista vanhanaikaisesti filmille ja siksi kamera tarvitsee rannehihnan.

Itse käytin eilen ohjeena Lomograhy.comista löytyvää ohjetta. Ohje on aika selkeäpiirteinen mutten ole ihan varma, että onko ensimmäinen solmu oikein opastettu. En tee sitä itse noin kuin kuvissa neuvotaan. Muutoin ohje ohjaa tekemään nättejä solmuja.

Mitä rannekkeen tekoon tarvitaan. Siihen tarvitaan hiukan kärsivällisyyttä ja yllättävän vähän tarvikkeita. Itse tein rannekkeen US Eaglesta haetusta Paracord 550 nyöristä. Paketti muuten maksoi 5.95 euroa. Ja mitä tuollasen rannekkeen tekemiseen tarvitaan:

  • Paracord 550 narua kolme metriä.
  • Sakset
  • Sytkäri

Ja kun ohjetta noudattaa ja sitoo solmuja hetken aikaa, niin saa itselleen hyvän rannehihnan. Siinä sivussa saa myös mukaan kolme metriä paracordia pahan päivän varalle eli tarvittaessa rannehihnan saa purettua takaisin suoraksi naruksi.

Tälläistä kuvaamista tänään, Kari…

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *