Kamerakerho ja kilpailut

Istuin eilen illalla melkoisen täpötäydessä kouluruokalassa kamerakerhon kevään ensimmäisen kilpailun kuvia katselemassa. Eilen oli kuvien pisteystyspäivä ja viikon päästä sitten kuullaan tulokset. ja seuran kilpailut on yksi syy miksi kuulun Tampereen Valokuvausseura Ry:hyn.

Kuvat jakautuvat kolmeen teemaan; 1 Luonto-  ja maisemakuvat, 2 Henkilökuvat (kuvassa pääosassa on henkilö) ja 3 Muut kuvat.

Kuvaa, jossa pääosassa on luonto, luonto- tai kaupunkimaisema tai henkilö, ei voi laittaa muut kuvat -teemaan.

Ohje on seuran kilpailutoiminnan sivuilta eli meidän seurassa kilpaillaan kolmessa genressä ja kahdessa luokassa: harrastajat ja aktiivit. Luokkajako on muuten itse päätettävissä paitsi harrastaja-arvonimiä omaavat tai ammattikuvaat kuuluvat automaattisesti aktiivikuvaajien joukkoon.

Yksi omista henkilökuvasarjan kuvista. Katukuva Södermalmilta, Tukholmasta.

Itse osallistun kilpailuhin oikeastaan siksi, että saan palautetta omista kuvista ja näen miten muut niitä arvostavat. Kilpailujen kautta voin saada asiallista palautetta ja pystyn vertaamaan omia kuvia muiden kuviin.

Hyvä palaute ja se kuinka ne sijoittuvat auttaa minua kehittämään omaa kuvaamista. Vaikka kuvaan oikeastaan itselle, niin siltikin muiden palaute antaa ymmärrystä sen suhteen että kuinka muut näkevät kuvat ja niiden sisällön.

Vaikken itse oikeastaan kuvaa rakennettua kuvaa tai muotokuvaa, niin henkilökuvasarjan kautta saan paljon ideoita. Seuraan aika tarkkaan mm. Juha Jokisen instagram- feediä oppiakseni kuinka hän näkee valon. Juha opettaa seuran koulutuksissa mm.valaisua ja Lightroomia. Sitten kun seurassa on paljon muitakin hyviä kuvaajia, kuten vaikkapa Monica Lumiainen ja  Paula Pasanen, niin eri kuvaajien tyylistä voi oppia paljon. Jokainen kuvaa hiukan omasta suunnasta ja heidän kuvistaan saa paljon irti oppimismielessä.

Helsinki, mv- kuva filmille.

Itselle on opettavaista osallistua kaikkiin kolmeen eri sarjaan. Se pakottaa kuvaamaan muutakin kuin sitä omaa mielikuvaa. Itse kuvaan paljon perhosia ja katukuvaa, mutta seurakilpailujen vuoksi myös muita aiheita. Ja varsinkin henkilökuvien takia käyn tuulettamassa ajatuksia Tampereen alueen kuvaajat&mallit miiteissä. Niissä pääsen kuvamaan hyviä malleilua harrastavia ihmisiä ja samalla näen muita kuvaajia.

Ja hiukan vielä viimeisestä kilpailusta. Eilen illalla nähtiin lähemmäs 300 kuvaa eri alueista. Ensi viikolla nähdään kuvat pisteytettyinä. Tietenkin omien kuvien toivoo pärjäävän, mutta kun katseli kuvia niin samaa toivoo myös muille. Eli itse pidän tuota kilpailua enemmän oppimistapahtumana kuin tiukkana kilpailuna. Näen mitä muut osaavat ja saatan kuulla palautetta omista kuvista.

Koetin tässä kilpailussa valita kuvia aika laajalta alueelta eli kaupunkimaisemaa, dokukumentaarista ja asetelmakuvaa. Toivottavasti joku kuvista pärjää.

Tekstin kaikki kuvat olivat mukana kilpailussa eli täytyy toivoa, että joku noista kolmesta tai niistä muusta julkaisemattomasta kuvasta pärjää edes pikkuisen. Sen verran pitää olla kuitenkin kilpailuhenkinen.

Oletko muuten sinä pohtinut valokuvauskerhoon liittymistä, Kari… 

.

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *