Kävelyretkiä kaupungilla ja kohti säännöllisempää julkaisua

Kävin päivällä ruokakaupassa ja pakkasin olkalaukkuun mukaan vanhan Canonin ja 90/2.5 diaprojektorin linssin. Ajattelin kävellä hiukan kaupungilla ja ottaa muutaman kuvan. Ja käydä sitten ruokakaupassa. Harrastan aina silloin tällöin sitä, että kuvaan jonkun pienen retken yhdellä linssillä. Ja useinmiten kiinteäpolttovälisellä.

Tänään valinta osui vanhaan Canon 550D:hen ja diaprojektorissa käytettyyn Leitz Colorplan 90/2.5- linssiin. Tuon käyttäminen on vähän hidasta ja se piirtää kohtuullisen huonosti verrattuna moniin nykyobjektiiveihin. Toisaalta tuolla on luonnetta. Erityisesti vastavalossa ja kirkkaitten valopisteiden kanssa tuo voi tehdä hyvinkin mielenkiintoista jälkeä.

Nyssessä istuessa ajattelin, että taidan myös pyrkiä hiukan synkenpään ja ankeampaan kuvaan. Keli näytti siltä että varsinkin ulkokuvista pystyy saamaan kuvia, joissa ankeuttajan vaikutus näkyy.

Ajelin nyssellä keskustaan ja tein pienen kävelyretken Hämeenkadulla. Kävin myös kauppahallissa ja Stockmannilla katselemassa mitä niistä voisi löytyä.

Samalla laitoin itselle tavoitteeksi sen, että kuvaan kymmenkunta julkaisukelpoista kuvaa. Sen laatuisia, että niitä voisi käyttää kuvituskuvina. Ja kun lähtökohta oli myös se, että kuvat saa olla ankeita, niin päätin kuvata mustavalkokuvaa.

Tasaharmaa keli, pieni lumisade ja kostea keli helpotti ankean kuvan tekemistä. Ihmiset ei nin kauheasti hymyilleet ja keli oli lattea (kontrastikin).

Kiva pieni kuvauskävelyretki. Kuvat näyttää vähän ankeilta, pehmeiltä ja osin kohinaisilta. Juuri sellaisilta kuin ajattelinkin niiden näyttävän.

Säännöllisempää julkaisemista

Blogi muutenkin elää pienoista hiljaiseloa, koska omat työt ovat vieneet kohtuullisen paljon aikaa. Oman työ valmentamisen parissa on kuluttanut myös jaksamista siinä mielessä, että työpäivien jälkeen on mieluummin vain ollut.

Kuvaamisen sijaan on tullut pohdittua kaikkea muuta ja väliin käytyä valokuvausseuran keskiviikkotapaamisissa. Niisä näkee muita ihmisiä ja voi jutella kuvaamisesta.

Kerran kuukaudessa tulee käytyä tampereella valokuvaajien& mallien miitissä. Itse en kuvaa niissä niin aktiivisesti. Enemmän käyn haistelemassa tuulia ja näkemässä ihmisiä.

Nyt kun taasen hiukan enemmän kerkiän kuvaamaan ja ehkä lisään filmille kuvaamista, niin ajattelin yrittää säännöllistää julkaisutahtia tämänkin blogin osalta eli pyrkiä kerran viikossa tapahtuvaan julkaisutahtiin. Eli pyrkiä julkaisemaan yhden tekstin vähintäin joka sunnuntai.

Aihealueet vaarmaan pyörivät sekä tekniikassa ja osin vaikkapa tekijänoikeuksissa ja kuvaamiseen liittyvissä asioissa. Ja kuvat varmaan painottuvat takaisin omiin kiinnostuksen kohteisiin eli makroihin, katukuviin ja vinksahtaneeseen arkkitehtuuriin.

Saatan keväällä puhua enemmänkin mm. filmikuvauksesta. Se alue jolle uskon palaavani kuvaamaan osan omista kuvista. Luulen, että tulen kuvaamaan osan katukuvista mustavalkoisena ja filmille. Syy tuolle filmille kuvaamiselle on yksinkertainen. pyrin kuvaamaan hitaammin ja harkitummin.

DIY- kuvaamisen saralla minulla on muutama hyvä ajatus projekteiksi, joilla voisi näyttää erilaista kuvaamista. Sellaista, jossa asioita tehdään hiukan erilailla kuin normaalisti tehdään. Toisessa projektissa ajattelin rakentaa itselle myös makrokuvaukseen sopivan palkeen, jolla pystyy myös tilttaamaan ja shiftaamaan. Eli kuvien syväterävyyteen ja myös perspektiiviin pystyy vaikuttamaan.

Ja se toinen projekti on se, jossa makrokuvaamisessa mennään pitkälti yli kymmenkertaisiin suurennoksiin. Eli jatkan hiljalleen omaa ns. makrostudiokuvaamista.

Tälläistä kuvaamista tänään ja alla on muutama kuva lisää tämän päivän kameranulkoilutusreissulta. Kaikki tekstin kuvat ovat tänään otettuja.

Kari…

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *