Pientä rakentamista – Arduino

Viikonloppuna koodasin Arduinolle pienen sovelluksen, joka auttaa kuvien ottamisen ajastamisessa. Eli saan automatisoitua hiukan kuvaamista. Ajatuksena on kuvata muutama loiskahdus sekä rikkoutumiskuva ja ehkä kesällä hiukan helpottaa makrojen kuvaamista.

Olen pitkään ollut Doc Edgertonin fani ja ihastellut hänen tekniikoitaan high speed- kuvauksessa. Moderneista kuvaajista mm. visuaalinen insinööri eli Steve Giralt on yksi suosikeista. Molemmilla henkilöillä luovuus on yksi osa osaamista.

Itse olen ollut kiinnostunut samasta aiheesta 1980- luvun alkuvuosilta asti. Eli opetellut silloin salaman ja filmin yhteistyötä ja opetellut kappaleiden pysäyttämistä salaman avulla.

Viikonloppuna mietiskelin taas asiaa ja tein nopean testi Arduinolla ja lähestymisanturilla. Eli laitoin Vellemannin anturin tarkistamaan koska violetti pallo ohittaa sen.

Testi muistutti siitä kuinka helppo nykyään on toteuttaa erilaisia asioita. Eli käytännössä muutaman tunnin työllä pystyy rakentaamaan pieniä apuvälineitä omaan käyttöön.

Triggereitä saa myös valmiina eli esim. Miops- triggerillä voi tehdä samoja asioita. Itse pidän asioiden tekemisestä sekä myös siitä, että pystyn paremmin toteuttamaan ideoitani omilla rakennelmilla.

Tuossa pienessä kuvassa on kokeiltu suunnilleen samasta pisteestä lähtevän pallon pysäyttämistä. Näissä kuvissa esim. kameran omat viiveet on niitä hiukan vaikeammin halittavia asioita.

Kun kevät edistyy ja aikaa riittä työnteon ohella omille projekteille, niin kirjoitan asiasta enemmän.

Tälläistä kuvaamista tänään, Kari…

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *