Symmetrisiä päiviä

Symmetrisiä päiviä on blogin avausteksti. Olen muutaman kerran hakenut muotoa omalle valokuvausblogille ja en usko sen vieläkään löytyneen. Mutta toivottavasti olen jo lähempänä sitä mitä haen. Ulkoasu tulee vielä varmaankin muuttumaan monta kertaa, mutta pyrin pitämään sisällön paikallaan.

Symmetrisiä päiviä on kuva, jonka idea syntyi päiväkävelyllä. Katselin Tohloppijärven vierellä olevia parsakaalipuita eli pallopajuja ja jäin pohtimaan miltä katu näyttäisi symmetrisenä. Minulla kulkee usein kamera mukana ja niin oli myös tällä kerralla. Päätin hyödyntää pientä sumua ja visiota siitä miltä katu näyttäisi täysin symmetrisenä. Kamera käteen ja hiukan liikenteen varomista ja muutama kuva kadusta ja sen toisessa reunassa olevista puista.

Kotona kuva siirtyi peruskäsittelyiden jälkeen Photoshoppiin ja muuttui symmetriseksi eli alkuperäinen kuva peilattiin toiselle puolella ja samalla poistettiin yksi auto näkyvistä. Mutta koska päivä näytti hiukan synkältä niin ajattelin, että pelkkä peilaus ei riitä vaan kuvalle pitää tehdä jotain muutakin.

Alkuvaiheessa kuvalle tein muutaman pienen  muutoksen, jolla pyrin poistamaan suoraa peilaamista pois näkyvistä. Kuvasta poistui yksi tai kaksi kuoppaa ja tuli hiukan uudenlaisia varjostuksia. Niiden jälkeen kuva ei näyttänyt enään niin symmetriseltä, mutta kuitenkin tarpeeksi symmetriseltä omaan tarpeeseeni.

Työ jatkui yksinkertaisella tavalla eli käytin omaa luotto-ohjelmaa eli Nik:n Silver Efex Prota, jolla muunsin kuvan mustavalkoiseksi. Kuvassa on todellisuudessa kahdella eri tavalla tehty mv- käännös,  jotka on sekoitettu keskenään Photoshopissa.

Loppusilaus on sitten tehty myös Photoshopissa, jossa on yhdistetty alkuperäinen peilattu väriversio mustavalkoversioon eli hyödynnetty tasojen sekoitustiloja ja hiukan maskaamista. ja niiden kautta tuli lopputulokseksi ”symmetrisiä päiviä”- kuva. Kuva joka kuvastaa sumuista ja hiukan hiljaisen oloista päivää Tohloppijärven rannalla.

Tälläistä tänään, Kari…

 

 

 

kari Written by:

One Comment

  1. Risto
    13.1.2019
    Reply

    Ok,👍🏻

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *