Etälaukaisuja

Lankalaukaisin on monelle tuttu kapistus. Se on laite, jolla kameran saa laukaistua johdon pituisen matkan päästä. Lisäksi on käytössä myös infrapunaan perustuvia kaukolaukaisimia.  Eli kameran saa laukaistua vielä kauempaa. Mutta myös osa ns. salamatriggereistä osaa saman asian ja silloin laukaisuetäisyys voi olla kymmeniä tai lähemmäs sata metriä.

Itse käytän langattomana laukaisimena Hähnel Combi TF- laukaisinta. Se on käsittääkseni poistunut markkinoilta ja korvattu Hähnel Captur Remote- tuotteella. Kyseisellä ohjaimella pystyy sekä ohjamaan salamaa että myös laukaisemaan kameran ja mainospuheissa luvataan jopa 100 metriä toimintaetäisyydeksi.

Lanka- tai etälaukaisimella monta erilaista käyttöä. Selfieiden ottaminen helpottuu ja toisaalta kameran saa paikkaan jossa voi esim. kuvata eläimiä helpommin. Samalla kun kamera on esimerkiksi jalustalla, niin langallinen tai langaton laukaisija vähentää kameran tärähdysvaaraa. Ja esim. peilillisellä kameralla tärähtämistä voi vielä vähentää peilin noston avulla tai vaihtoehtoisesti kuvaamalla takanäytön kautta.

Itselle lankalaukaisimen käyttö on olennainen osa myös makrokuvausta, jossa kameran laukaisinjan painaminen saattaa näkyä lopullisessa kuvassa.

Kannattaa katsella ja pohtia. Langalliselle ja langattomalle laukaisijalle on paljon erilaista käyttöä.

Tälläistä tänään, Kari…

 

 

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *