Pieniä ideoita

Minulla on muutamia erilaisia vakiintuneita tapoja joilla teen kuvaamisesta varmempaa ja vältän ongelmatilanteita. Ne ovat yksinkertaisia tapoja toimia, joilla varmistan asioita. Eli pyrin välttämään mm. ilman muistikorttia lähtemistä tai sitä, että kamera on oudoilla säädöillä kun alan kuvaamaan.

Olen muutaman unohduksen jälkeen oppinut, että jos kamerasta ottaa  muistikortin pois niin ennemmin tai myöhemmin se jää laittamatta paikalleen. Ja kierran asian hyvin yksinkertaisesti eli minulla on rahapussissa varamuistikortti aina mukana.

Kameran akku ja asetukset

Kuvaan paljon kotona siten, että nostan peilin valmiiksi ylös ennen kuvanottoa. Estän sillä kameran tärähtämisen. Samalla kuvaan paljon myös salamalla eli kamera valkotasapaino on usein salama-asennossa. Salama-asento ei oikeasti haittaa, koska kuvaan ns. RAW- kuvaa ja voin muuttaa sen jälkikäsittelyssä. Mutta peilin ylösnosto voi aiheuttaa hämmentävän olon kun kamera laukeaa ”väärin”. Ongelmaan olen opetellut hyvin helpon ratkaisun eli kuvaan aina ennen kameran laittamista reppuun yhden testikuvan. Silloin näen takanäytöltä että oliko kamera jollain oudoilla asetuksilla. Kyse on yksinkertaisesta rutiinista, josta on tullut tapa.

Muistiinpanoväline

Käytän myös kameraa muistiinpanovälineenä eli jos kuvaan katukuvaa, arkkitehtuuria tms. niin kuvaan usein kuvasarjan alkuun yhden muistiinpanokuvan. Saatan kuvata metroaseman nimikyltin, katukyltin tai rakennuksen nimen. Tämän avulla saan kuvat nopeasti kohdistettua oikeaan kohteeseen.

Musta ruutu

Kun vaihdan kuvauskohdetta eli vaikka kotona kuvaan uuden sarjan makroja varten tai vaihdan katukuvatessa kaupunginosaa, niin kuvaan jakson loppuun yhden mustan ruudun. Tiedän siitä, että olen vaihtanut kohdetta.

Yksinkertaisia tapoja, mutta niiden avulla on tullut vältettyä monen monta ongelmaa. Muistikortit on mukana, kamera oikeilla asetuksilla ja tietää missä on kuvannut. Jokaisen kannattaa kehittää omat rutiininsa omaa kuvaamista tukemaan.

Tälläistä kuvaamista tänään, Kari…

 

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *