Blogin uudelleen suuntausta

Blogi on ollut useamman vuoden käytössä. Uskoisin, että otin tämän käyttöön syyskuussa 2018 ja sen jälkeen tänne on kirjoitettu noin 210 blogipostausta. Noiden viiden vuoden aikana oma mielenkiintoni on suuntaunut hiljalleen uuteen suuntaan. Olen palannut  kohti puhdasta mustavalkokuvausta ja katukuvaus kiinnostaa minua edelleen. Pinotut makrot ja muutama muukin aihe on edelleen mielessä mutten kuvaa niitä aktiivisesti.  Ja yhä useammin huomaan haaveilevani paluusta filmikuvaukseen ja isompiin formaatteihin.

Vaikka poistin tuon reilut 200 postausta pois näkyvistä, niin en tuhonnut niitä. Otan niistä osan uudelleen käyttöön mutta kuvitan ne uudelleen. Joitain postauksia en enää tuo näkyville. Ja uudet postaukset tulevat olemaan nykyisen mielenkiinnon suunnasta eli mv- kuvauksesta, filmistä, katukuvasta ja makroista. Pyrin kirjoittamaan niistä aiheista mitkä kiinnostavat minua.

Samaten tulen kirjoittamaan tekniikasta enemmän aloittelijoille suunnatulla tavalla. Pyrin saamaan teksteistä helppolukuisia ja sellaisia mistä on hyötyä kuvaamispolun alkupuolella. Esimerkiksi syväterävyydestä, valotusajoista tai menetelmistä joilla saa kuvan otettua.

Koska oman mielenkiinnon kohteena on tällä hetkellä filmikuvaus, niin todennäköisesti kirjoitan siitä suunnasta jonkin verran enemmän. Eli kokemuksia siitä kuinka saan filmikuvauksen halutulle tasolle. Samalla varmaankin kirjoitan myös hiukan erilaisesta kuvaamisesta eli neulanreikäkameroista ja vanhoista filmivehkeistä. Ehkä hiukan filmeistä ja filmikuvauksen menetelmistä.

Tuo filmikuvaus on hiukan erilainen alue, koska siellä tulen pääsääntöisesti käyttämään analogi – digi- työnkulkua eli kuvaan filmille ja teen ”pimiötyön” digitaalisesti. Ja pyrin yhdistämään molempien puolien parhaat käytännöt ja ylittämään hiukan rajojakin. Eli en ole mikään puritaani filmikuvauksen puolella vaan käytän filmiä työkaluna siihen että saan halutun lopputuoksen aikaan.

Nuo aiheet tulevat tulevaisuudessa näkymään tässä blogissa. Eli filmi- ja katukuvaus, makrot ja myös tekniikka. Ja erityisesti sellainen tekniikka, jota pystyy jopa itse rakentamaan.

Ja lopuksi. Alan todennäköisesti kuvaamaan jotain projektia itselle eli pidempää sarjaa määrätystä aiheesta. Minulla on jo ajatus siitä mikä se voisi olla, mutta ensin pitää kokeilla onko se mahdollista. Ja jos on, niin kirjoitan myös projektin etemisestä jonkin verran. Mutta jääköön tuo vielä ajatuksen tasolle tällä hetkellä.

Tälläistä kuvaamista tänään, Kari…

 

 

kari Written by:

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *